Mircea Cărtărescu De trofee (Orbitor, #2) Book

Mircea Cărtărescu De trofee (Orbitor, #2) Book

De trofee (Orbitor, #2)

Mircea Cartarescu, geboren in 1956, is de meest gepubliceerde en meest vertaalde Roemeense auteur Zijn werk po zie, proza en essays is vertaald in 18 talen en verschenen bij 60 uitgeverijen in de hele wereld Teksten van zijn hand zijn te vinden in ruim 25 internationale bloemlezingen In 1994 1995 was Mircea Cartarescu gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam.Mir Mircea Cartarescu, geboren in 1956, is de meest gepubliceerde en meest vertaalde Roemeense auteur Zijn werk po zie, proza en essays is vertaald in 18 talen en verschenen bij 60 uitgeverijen in de hele wereld Teksten van zijn hand zijn te vinden in ruim 25 internationale bloemlezingen In 1994 1995 was Mircea Cartarescu gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam.Mircea Cartarescu kenmerkt zijn werk als volgt Alleen in de ruimste zin van het woord is Orbitor een roman Ik geef er de voorkeur aan het een boek te noemen Het zou inderdaad het boek van mijn leven kunnen zijn, niet in de zin van het beste of dat wat zal overblijven , maar als een werk dat in zekere zin al het andere wat ik geschreven heb verbindt Ik denk dat na Orbitor duidelijker te zien is dat al mijn werk een eenheid vormt Wie ben ik dan Degene die uit de persoonlijkheidstest naar voren komt Maar het enige wat die doen, is me in dunne dia s snijden Daarop afgaande heb ik, op verschillende ogenblikken, verschillende persoonlijkheden Ons binnenste is echter geen fotoalbum Wij zijn geen voorwerpen maar processen Ik ben uiteindelijk de zoektocht naar mezelf Ik besta omdat ik mezelf zoek Ik zoek me niet om me te vinden het feit dat ik mezelf zoek toont aan dat ik me al gevonden hebben

Title : De trofee (Orbitor, #2)
Author :  Mircea Cărtărescu
Language : Dutch
Isbn :
Format : Hardcover
Pages : 575 pages

Rating: 4.9

Reviewer: 5887 Reviews